Ο εθισμός και πως μας επηρεάζειΨυχοθεραπεια για εθισμούς

Βρίσκεται η ζωή σου εκτός ελέγχου λόγω του εθισμού σου; Αν παλεύετε να νικήσετε κάποιο εθισμό όπως η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, την υπερκατανάλωση φαγητού, κάποιο σεξουαλικό εθισμό ή ψυχαναγκαστική υπερφαγία, η παροχή συμβουλών μπορεί να προσφέρει κρίσιμη καθοδήγηση και υποστήριξη στην πορεία σας προς την ανάκαμψη.

 Τι είναι ο εθισμός;

Ο εθισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς για να περιγράψει ένα καταναγκασμό, μια εμμονή, ή υπερβολική ψυχολογική εξάρτηση από μια ουσία (π.χ. αλκοόλ) ή ένα μοτίβο συμπεριφοράς (όπως η σεξουαλική ασυδοσία), η οποία επιμένει παρά τις αυξανόμενες αρνητικές συνέπειες. Αρχικά, ο στόχος που είχατε όταν ξεκινούσατε μια εθιστική συμπεριφορά ήταν να αλλάξετε τον τρόπο που αισθανόσασταν για κάποια κατάσταση. Αυτό όμως που ξεκινά έναν εθισμό, ως μια ασύνετη προσπάθεια αυτο-θεραπείας για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, τελικά ρίχνει την ζωή μας εκτός ισορροπίας σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Είναι επίσης πιθανό να είναι μια σταδιακή στροφή των γεγονότων που βαθαίνει την πάροδο του χρόνου - μια ύπουλη διαδικασία, η οποία καθιστά πιο δύσκολο για τον εθισμένο να την αναγνωρίσει ως πρόβλημα.

 Στόχοι ανάκαμψης

Ο πρώτος στόχος της αποκατάστασης από οποιοδήποτε πρόβλημα εθισμού είναι να αποδεχθείτε το βαθμό στον οποίο ο εθισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου. Συνήθως υπάρχει μια άρνηση, παρ' όλο που όλοι γύρω σας βλέπουν τη γυμνή αλήθεια που δεν μπορείτε εσείς να αποδεχθείτε: ότι ο εθισμός πλέον σας έχει ομήρους και δεν σας βοηθά σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι και το πρώτο - το πιο σημαντικό βήμα για την αποδοχή του βαθμού στον οποίο έχετε γίνει πολύ πιο αδύναμος από τον εθισμό. Ο δεύτερος στόχος της ψυχοθεραπείας είναι να πετύχει την αποχή από τον εθισμό αντικαθιστώντας τον με πιο υγιή συμπεριφορά και να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες που έχει ο εθισμός στη ζωή σας. Σε αυτό το σημείο αναγνωρίζουμε ότι σίγουρα η οικογενειακή σας ζωή έχει επηρεαστεί αρνητικά. Μπορεί να έχετε αποξενωθεί από την / τον σύζυγό σας. Η σχέση σας με τα παιδιά σας δεν είναι η ίδια. Η απόδοσή σας έχει μειωθεί κατά πολύ στην εργασία σας. Οι κοινωνικός σας περίγυρος σας βλέπει με διαφορετικό μάτι και σας απωθεί. Οι συνέπειες μπορεί να είναι σκληρές, η επανένταξη δύσκολη και φυσικά θα χρειαστείτε υποστήριξη, καθώς και οδηγίες ανάπτυξης των βέλτιστων στρατηγικών. Με πάνω από είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας στην θεραπεία εθισμού, μπορώ να σας βοηθήσω σε κάθε καμπή του ταξιδιού της ανάρρωσή σας. Μαζί, θα προσδιορίσουμε συγκεκριμένα πράγματα που θα σας αποτρέψουν από μια πιθανή υποτροπή, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τον δρόμο πίσω στον εθισμό. Σας προκαλώ να ξεπεράσουμε μαζί αυτό το σαμποτάζ στον ευατό σας, και να γιορτάσουμε την επιτυχία σας μαζί. Όταν φτάσετε σε μια ιδιαίτερα άσχημη ψυχική κατάσταση, ή έχετε να αντιμετωπίσετε μια υποτροπή, εγώ θα είμαι εκεί να σας βοηθήσω να ανασυνταχθείτε για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεών της και να ενισχύσετε τη μελλοντική σας ανάκαμψη από αυτή την διαδικασία. Θα είμαι εκεί για να σας δώσω ένα πολύ ιδιαίτερο είδος υποστήριξης για το ταξίδι σας προς τη ζωή που σας αξίζει.

 Συνυπάρχουσα ζητήματα ψυχικής υγείας 

Είναι πολύ κοινό για τους ανθρώπους που έχουν κάποιο εθισμό να έχουν προβλήματα με άλλα ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με υπερκινητικότητα (ADHD) για τους ενήλικες, το άγχος και την κατάθλιψη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου κάποιος έχει παλέψει για να παραμείνει εγκρατής παρά την θεραπεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα ζητήματα ψυχικής υγείας θα πρέπει να αξιολογηθούν και να προστεθούν ως κρίσιμοι στόχοι θεραπείας. Αν αυτά δεν αντιμετωπιστούν σωστά, πάντοτε θα αποτελούν έναν συνεχή κίνδυνο υποτροπής και θα είναι εμπόδιο στη συνολική αντιμετώπιση ενός εθισμού.

 Ομάδες και ιδιωτική θεραπεία

Η παροχή συμβουλών μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για εκείνους που συμμετέχουν ήδη με επιτυχία σε ένα πρόγραμμα καταπολέμησης εθισμών ή απεξάρτησης από ναρκωτικά ή αλκοόλ. Οι άνθρωποι αρχικά αισθάνονται καλύτερα και πιο άνετα όταν εξομολογούνται κάποιον εθισμό τους στον θεραπευτή τους σε μια ιδιωτική συζήτηση παρά όταν προσπαθήσουν να τον αποκαλύψουν σε μια ομάδα ανθρώπων με ίδιο ή παρόμοιο εθισμό. Συνεργάζομαι στενά με ενδο-νοσοκομειακούς και εξω-νοσοκομειακούς συμβούλους για να μεγιστοποιήσουμε την επιτυχία σας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Σέβομαι επίσης οποιαδήποτε προσπάθεια έχετε κάνει στο παρελθόν για να αντιμετωπίσετε τον εθισμό σας και θα μπορούσαμε να δουλέψουμε συμπληρωματικά πάνω σε αυτό. Άνθρωποι επίσης που ήδη βρίσκονται σε σταθερή ανάκαμψη αναζητούν συχνά συμβουλές για άλλα θέματα ψυχικής υγείας ή θέματα ποιότητας ζωής φυσικά θα μπορούσα να δουλέψω παράλληλα με την προσπάθεια αντιμετώπισης του εθισμού που κάνετε. Οι πελάτες μου εκτιμούν το γεγονός ότι μιλάω την γλώσσα της ανάκτησης και χρησιμοποιώ τρόπους με τους οποίους μπορώ να δω τους στόχους της ζωής τους σε ένα πλαίσιο ανάκαμψης από κάθε είδους εθισμό.

 

Μην αφήσετε τον εθισμό σας να κυβερνάει τη ζωή σας για πάντα. Κάντε την σωστή επιλογή τώρα και αναζητήστε θεραπεία γι' αυτό. Επικοινωνήστε μαζί μου.

Επικοινωνία

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

ή

Γράψτε μου...

Τι γράψανε για μένα...

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή

09:00 πμ - 09:00 μμ

Σάββατο

09:00 πμ - 02:00 μμ

Τηλέφωνα:

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

Διεύθυνση:

Τριών Ιεραρχών 16

56224, Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κάθε άτομο που βρίσκεται σε συνεδρίες με κάποιο επαγγελματία ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι ενήλικας, να έχει δηλαδή συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί ή κάποιος έφηβος θα ήθελε να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να παραχωρήσει υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ότι είναι ενήμερος και επιτρέπει στον ανήλικο γιο ή κόρη του να βρίσκεται σε συνεδρίες με ψυχολόγο είτε αυτές οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο μου είτε είναι συνεδρίες online.

Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online
Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online