Θεραπεία ζευγαριών και ψυχολογία.

Προβλήματα στις σχέσεις;Θεραπεία ζευγαριών - σύμβουλος γάμου ψυχολόγος Θεσσαλονίκη - Ευγενία Κυρέζη

Μια σχέση μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή ευχαρίστησης και πόνου για τους περισσότερους από εμάς. Η σύγκρουση μεταξύ των ανθρώπων είναι καθολική και φυσιολογική. Γι' αυτό είναι πολύ κοινό να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο γάμο σας ή σε άλλες σχέσεις γενικότερα.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μια / έναν σύζυγο ή σύντροφο για να επωφεληθείτε από την συμβουλευτική που είναι εστιασμένη στις σχέσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ισχυρή επιθυμία να σχετίζεστε πιο αποτελεσματικά με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Είτε είστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις μιας σχέσης ή έχετε συγκρούσεις στο γάμο σας, αυτό το είδος της θεραπείας θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε καλύτερα, να αναπτύξετε πιο υγιή όρια και προσδοκίες σχετικά με τις σχέσεις σας γενικότερα.

 Θεραπεία ζευγαριών μέσω επικοινωνίας

Όταν και οι δύο εταίροι συμμετέχουν στην θεραπεία ζευγαριών, η κάθε πλευρά θα αναπτυχθεί καλύτερα από την εκμάθηση θετικών στρατηγικών επικοινωνίας και θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτογνωσία. Ο εντοπισμός και η αλλαγή περιορισμού των πεποιθήσεων και δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών του παρελθόντος θα επουλώσει και θα καλυτερεύσει τόσο για εσάς όσο και για τη σχέση σας το παρόν.

Προσωπική ανάπτυξη

Το κλειδί είναι η προθυμία σας να χρησιμοποιήσετε τις προκλήσεις σας με τον ή την σύντροφό σας ως μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, τόσο ως άτομα αλλά και ως ομάδα. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία επίλυσης προβλημάτων σε γάμους και άλλες προσωπικές σχέσεις ενισχύει το δεσμό της συναισθηματικής οικειότητας και χτίζει μια ακόμη ισχυρότερη βάση για το μέλλον.

Τι μπορεί να επηρεάζει τις σχέσεις.

Διάφορες μεταβάσεις της ζωής και στρεσογόνοι παράγοντες είναι πιθανό να θέσουν ένα γάμο ή τη σχέση σας κάτω από πρόσθετη πίεση.

Μερικοί από τους πιο κοινούς περιλαμβάνουν:

 • Η άφιξη των παιδιών μέσα από τη γέννηση ή την υιοθεσία.
 • Οι διαφορετικές φάσεις της ανάπτυξης του παιδιού.
 • Οι αλλαγές στην υγεία (όπως μια χρόνια ασθένεια) μελών της οικογένειας.
 • Οι απαιτήσεις των ηλικιωμένων γονέων και της υπόλοιπης οικογένειας (συγγενείς κλπ).
 • Οι Εξαρτήσεις.
 • Τα ψυχικά θέματα υγείας, όπως το άγχος ή η κατάθλιψη.
 • Ο αντίκτυπος της οικονομικής ύφεσης, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας.
 • Η αλλαγή καριέρας για τον ένα ή και τους δύο εταίρους.
 • Η αδυναμία του ενός ή και των δύο μερών να διαχειριστεί αποτελεσματικά το άγχος και το θυμό.
 • Η Απιστία.
 • Η ενασχόληση με την θλίψη και την απώλεια.

 

Πώς μπορεί η θεραπεία ζευγαριών να βοηθήσει;Θεραπεία ζευγαριών - σύμβουλος σχέσεων ψυχολόγος Θεσσαλονίκη - Ευγενία Κυρέζη

Αν οι δεσμοί της σχέσης σας αποδυναμώνονται από καταστροφικές συνήθειες αρχικά, προκλήσεις, όπως αυτές μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε ότι η ζωή σας είναι απολύτως συντριπτική. Ωστόσο, η παροχή συμβουλών για το γάμο ή την σχέση σας θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τις δυνάμεις σας, τόσο ως άτομα όσο και ως ζευγάρι, και ταυτόχρονα να αποκτήσετε νέες δεξιότητες από κοινού για να χειριστείτε καλύτερα τωρινές ή μελλοντικές καταστάσεις. Σε περίπτωση που η άμεση συνεργασία με τον τον / την σύζυγο ή τον / την σύντροφό σας σε αυτά τα ζητήματα είτε δεν είναι εφικτή ή δεν είναι επιθυμητή, συζητώντας τα μεμονωμένα με έναν θεραπευτή είναι ότι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι όταν το ένα μέρος της εξίσωσης αλλάζει προς το καλύτερο, ολόκληρη η κατάσταση μπορεί να μετατοπιστεί μόνο προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Σε περίπτωση που τελικά καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι αφήνοντας τη σχέση είναι η καλύτερη επιλογή, εσείς και εγώ θα συνεργαστούμε ώστε να αναπτύξετε το καλύτερο σχέδιο δράσης για την ενδυνάμωσή σας. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχοθεραπεία για την θεραπεία ζευγαριών είναι πιο αποδοτική λύση όταν υπάρχουν προβλήματα στην σχέση σας. 

Επικοινωνήστε μαζί μου για να δείτε πως μπορώ να βοηθήσω στη θεραπεία ζευγαριών και τις λύσεις που μπορώ να σας προσφέρω για μια καλύτερη σχέση και ζωή.

Επικοινωνία

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

ή

Γράψτε μου...

Τι γράψανε για μένα...

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή

09:00 πμ - 09:00 μμ

Σάββατο

09:00 πμ - 02:00 μμ

Τηλέφωνα:

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

Διεύθυνση:

Τριών Ιεραρχών 16

56224, Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κάθε άτομο που βρίσκεται σε συνεδρίες με κάποιο επαγγελματία ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι ενήλικας, να έχει δηλαδή συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί ή κάποιος έφηβος θα ήθελε να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να παραχωρήσει υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ότι είναι ενήμερος και επιτρέπει στον ανήλικο γιο ή κόρη του να βρίσκεται σε συνεδρίες με ψυχολόγο είτε αυτές οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο μου είτε είναι συνεδρίες online.

Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online
Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online