Το διαζύγιο και τα προβλήματά του

Φυσικά όταν κάποιος παντρεύεται ποτέ δεν σκέφτεται ότι θα χωρίσει, παρ' όλα αυτά ακόμα περισσότερο από το 20 τοις εκατό των νέων γάμων εξακολουθούν να καταλήγουν σε διαζύγιο μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια. Όπως πολλές άσχημες καταστάσεις της ζωής, το διαζύγιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ζευγάρια που κάποτε, όχι πολύ καιρό πριν, ήταν αγαπημένα καταλήγουν να γίνουν εχθρικά. Στη συνέχεια, ανάλογα με την διάρκεια του γάμου, η διαίρεση αυτών που αποκτήθηκαν κατά την διάρκειά του προσθέτει προβλήματα στη χαοτική διαδικασία ενός διαζυγίου. Μεταξύ εισαγγελέα και δικηγόρου τα ζευγάρια περνάνε έναν εφιάλτη.

 

Αντιμετώπιση διαζυγίου

Ωστόσο, το διαζύγιο δεν χρειάζεται να είναι τόσο δραματικό. Το American Psychological Association επανεξετάζοντας άρθρα και μελέτες που έγιναν σχετικά με το διαζύγιο αποκάλυψε την λιγότερο αγχωτική πλευρά του διαζυγίου, μια υγιή και ομαλή διαδικασία. Το πρώτο και κύριο βήμα είναι να έχουμε μια διαφορετική, πιο ήρεμη προοπτική για την διαδικασία, προσπαθώντας να μην σκεφτούμε το διαζύγιο σαν μια μάχη. Εάν φαίνεται ότι η επαφή και η συζήτηση με τον / την πρώην σύζυγο πρόκειται να έχει έντονα συναισθήματα, τότε ίσως μιλώντας σε έναν ψυχολόγο πρώτα να βοηθήσει στη ηρεμία και την συγκέντρωση. Είναι σημαντικό να γράψετε τα σημαντικά πράγματα προς συζήτηση πρώτα σε ένα χαρτί, γιατί έτσι τα ζευγάρια μπορούν να μείνουν στο θέμα, και μακρυά από τα συναισθήματα και στο ποιος φταίει, και να επικεντρωθείτε στο κύριο θέμα σας: Το διαζύγιό.

 

Διαζύγιο και παιδιά

Όταν υπάρχουν παιδιά στην εικόνα, το διαζύγιο μπορεί να είναι ακόμα πιο αγχωτικό, γιατί φοβόμαστε ότι τα παιδιά μπορεί να υποθέσουν ότι είναι δικό τους σφάλμα. Η καλύτερη συμβουλή, που δίνει το American Psychological Association για την κατάσταση αυτή είναι να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο μεταξύ του ζευγαριού, λαμβάνοντας υπόψη σταδιακές αλλαγές και σταδιακό διαχωρισμό και να μην επιβάλουμε τίποτα πάρα πολύ γρήγορα. Τα παιδιά νιώθουν και αντιδρούν καλύτερα όταν υπάρχει διατήρηση των σχέσεων με τους δύο γονείς, ακόμα κι αν έχουν χωρίσει.

 

Διαζύγιο και ψυχική υγεία

Το πιο σημαντικό, είναι να επικεντρωθείτε στην καλή ψυχική υγεία σας και ευεξία. Όπως αναφέρθηκε, το διαζύγιο είναι ίσως μια από τις πιο αγχωτικές διαδικασίες. Έχοντας ισχυρά συστήματα υποστήριξης, όπως τους φίλους, την οικογένεια, τον ψυχολόγο, και ακόμη και ομάδες υποστήριξης μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνετε τη διαδικασία για εσάς και τα παιδιά σας. Αυτό το κομμάτι της ζωής είναι μόνο ένα κεφάλαιο, αν και μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά είναι πραγματοποιήσιμο με τη σωστή νοοτροπία και υποστήριξη, και οι δύο πλευρές μπορούν να τα βρουν πολιτισμένα και να προχωρήσουν, με τις ζωές τους.

 

Αντιμετωπίστε την δύσκολη κατάσταση του διαζυγίου σας με την υποστήριξη ενός ψυχολόγου. Επικοινωνήστε μαζί μου για μου δώσετε τη ευκαιρία να σας βοηθήσω σε αυτή τη άγχωτική κατάσταση που βιώνετε και αντιμετωπίστε την εύκολα με την σωστή βοήθεια.

Επικοινωνία

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

ή

Γράψτε μου...

Τι γράψανε για μένα...

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή

09:00 πμ - 09:00 μμ

Σάββατο

09:00 πμ - 02:00 μμ

Τηλέφωνα:

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

Διεύθυνση:

Τριών Ιεραρχών 16

56224, Θεσσαλονίκη

Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online
Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online