Life Coaching με ψυχολόγοΨυχολόγος για Life Coaching Θεσσαλονίκη

Το life coaching, θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι, είναι μια διαδικασία η οποία σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε και να εργασθείτε προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων στόχων της ζωής με την καθοδήγηση ενός επαγγελματία της ψυχικής υγείας ή έναν ψυχολόγο. Σχετίζεται κατά κύριο λόγο με την προώθηση της ευεξίας - wellness και την προσωπική ανάπτυξη, σε αντίθεση με την αποκατάσταση και θεραπεία των προβλημάτων της ψυχικής υγείας. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που ξεχωρίζει το life coaching από την ψυχοθεραπεία. Το life coaching είναι η καλύτερη προσέγγιση για σας όταν αισθάνεστε ότι έχετε "κολλήσει" και δεν μπορείτε να επιτύχετε ένας σημαντικό στόχο που έχετε βάλει στην ζωή σας. Το life coaching δεν συνιστάται ούτε προορίζεται κανονικά για άτομα που σήμερα αισθάνονται μεγάλη συναισθηματική δυσφορία ή λειτουργικά προβλήματα σε κάποιο ή κάποιους βασικούς τομείς της ζωής τους. Θα πρέπει λοιπόν πρώτα να λυθούν, αν υπάρχουν, κάποια ψυχολογικά προβλήματα, και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία του life coaching, όπως θα δείτε παρακάτω.

Πως μπορώ να σας βοηθήσω με το Life Coaching

Παράλληλα με την ψυχοθεραπεία ασκώ με επιτυχία και το life coaching πάνω σε ένα μοντέλο μου είναι βραχυπρόθεσμα δομημένο και πάντοτε έχει προσανατολισμένη λύση. Κατά την περίοδο του life coaching θα πρέπει να εκτελούνται μικρές εργασίες μεταξύ των συνεδριών και από εκεί να παρακολουθούμε την πρόοδο για τη επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει. Επειδή το life coaching δεν είναι μια θεραπεία για μια διαγνώσιμη διαταραχή της ψυχικής υγείας δεν απαιτείται να εφαρμοστεί ψυχοθεραπεία. Στην περίπτωση που κατά την διάρκεια του life coaching διαγνωσθεί ότι υπάρχει κάποια ψυχική διαταραχή, που θα εμποδίσει την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρώτα τη διαταραχή και μετά απρόσκοπτοι να αφιερωθούμε στο life coaching. Οι συνεδρίες μας για το life coaching μπορεί να διεξάγονται και μέσω μεθόδων online, (ένα υψηλό ποσοστό των συνεδριών μου διεξάγονται στο Skype)! Αυτό πολλές φορές επιτρέπει στους πολυάσχολους πελάτες μου να έχουν τεράστια ευελιξία στον προγραμματισμό τους. Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, πελάτες μου μπορούν να παρακολουθούν συνεδρίες life coaching από το γραφείο τους σε μια ώρα διαλείμματος! Στην περίπτωση που υπάρχει χρόνος οι πελάτες μου μπορούν φυσικά να κλείσουν ραντεβού για συνεδρίες life coaching και στο γραφείο μου. Φυσικά υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν την διαδικασία του life coaching χωρίς να έχουν ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου αλλά ούτε και εμπειρία πάνω στην ψυχοθεραπεία. Δεν είναι απαραίτητη στην Ελλάδα μια άδεια ή κάποιο πιστοποιητικό για να μπορείς να αναλάβεις κάποιον για life coaching. Όμως είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό όταν γίνεται από κάποιον με επειρία και σπουδές στον τομέα της ψυχικής υγείας, όχι μόνο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει ψυχικές διαταραχές που ίσως προκύψουν, αλλά και γιατί το life coaching είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ψυχική κατάσταση και τον ψυχικό μας κόσμο.

Τι είναι το life coaching για μένα και την δουλειά μου;

Το life coaching ήταν μια φυσική προσθήκη στις δραστηριότητές μου. Αυτό γιατί πρώτον, παραλληλίζει την θεραπευτική προσέγγιση μου ως ψυχολόγος, η οποία είναι διαδραστική και επικεντρωμένη σε λύσεις και στόχους και δεύτερον, είχα μια καταπληκτική εμπειρία όντας πελάτης για life coaching από άλλο ψυχολόγο στο εξωτερικό! Η διαδικασία αυτή μου επέτρεψε να διευκρινίσω και να ακολουθήσω τους στόχους σταδιοδρομίας έξω από την αρένα της ψυχικής υγείας με την καθοδήγηση ενός πεπειραμένου και εμπνευσμένου μέντορα. Ταυτόχρονα μπόρεσα να μελετήσω από μέσα την όλη διαδικασία και να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα που με βοηθάν στο να εφαρμόσω με επιτυχία το life coaching. Μπορώ να πω με ενθουσιασμό ότι πραγματικά ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά! Φυσικά δεν θα μπορούσα να έχω την επιτυχία που απολαμβάνω αν και εγώ δεν είχα την εμπειρία του life coaching ως πελάτης.

Που βοηθάει το life coaching;

Το life coaching μπορεί σας βοηθήσει να πετύχετε στόχους όπως :

  • Αλλαγή σταδιοδρομίας.
  • Έναρξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης που θέλετε από καιρό.
  • Την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
  • Επιτυχία και διατήρηση απώλειας βάρους
  • Επιτυχία καλής φυσικής κατάστασης.
  • Πνευματική ανάπτυξη και ικανοποίηση από τη ζωή.
  • Ανάπτυξης τις σχέσεις.
  • Διοχέτεση δημιουργικότητας.
  • Αποκατάσταση εθισμού.
  • Οργάνωση και ιεράρχηση της ζωής σας.

Τι καταφέρνουμε με το life coaching; 

Το life coaching βασίζεται σε ένα μοντέλο όπου το επίπεδο της κατευθυνόμενης θετική προσδοκίας είναι εμπνευσμένο από τη σχέση που έχω με τους πελάτες μου. Αυτή η καταπληκτική διαδικασία δεν είναι μόνο να τους πάει από το Α στο Β, αλλά τους ωθεί στη στρατόσφαιρα της εμπνευσμένης φαντασίας, για να παραθέσω χαλαρά τον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Οι άνθρωποι πραγματικά αισθάνονται πιο ζωντανοί, ενώ αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν τις περιοριστικές πεποιθήσεις που τους δεσμεύουν σε κάτι πολύ λιγότερο από ό, τι πραγματικά αξίζουν!

Αν πραγματικά θέλετε να ανακαλύψετε τα κρυμμένα σας προτερήματα και απογειώσετε την επαγγελματική σας δραστηριότητα αλλά και γενικά την ζωή και την καριέρα σας, αδράξτε την ευκαιρία και επικοινωνήστε τώρα μαζί μου για να συζητήσουμε στο πως μπορώ να σας βοηθήσω με την μέθοδο life coaching που ακολουθώ. 

Επικοινωνία

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

ή

Γράψτε μου...

Τι γράψανε για μένα...

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή

09:00 πμ - 09:00 μμ

Σάββατο

09:00 πμ - 02:00 μμ

Τηλέφωνα:

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

Διεύθυνση:

Τριών Ιεραρχών 16

56224, Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κάθε άτομο που βρίσκεται σε συνεδρίες με κάποιο επαγγελματία ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι ενήλικας, να έχει δηλαδή συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί ή κάποιος έφηβος θα ήθελε να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να παραχωρήσει υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ότι είναι ενήμερος και επιτρέπει στον ανήλικο γιο ή κόρη του να βρίσκεται σε συνεδρίες με ψυχολόγο είτε αυτές οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο μου είτε είναι συνεδρίες online.

Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online
Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online